Vilka vi är

Vi på Vergenta är en grupp människor som tillsammans brinner för att skapa bestående förändring och skillnad på riktigt. Vi är stolta över att vara med och få saker att hända – både i tanke och handling.

Vi lägger stor vikt vid att tillsammans med våra kunder hitta och skapa utvecklingskraft genom att sätta kvalitet, genuin närvaro och kundens utmaningar i första rummet.

Vergenta har ca 35 medarbetare på våra kontor i Stockholm och Göteborg, men har hela Sverige som arbetsfält. Vi är en samling drivna konsulter med olika bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vår företagskultur präglas av empati, samarbete och att leverera verkligt kundvärde. Hos oss blir du en del av ett företag där alla ges utrymme att ta ansvar och påverka, både internt och externt. Vi vill vara en arbetsplats där du kan växa både som konsult och som människa, och vi vill ge dig riktigt bra förutsättningar för att kunna göra det.

Nu vill vi bli fler. Vi söker en managementkonsult med mod och engagemang som vill fortsätta utveckla Vergenta tillsammans med oss och som har ett särskilt fokus på det som vi benämner resiliens och skydd.

Just nu söker vi dig som:

 • Har akademisk examen.
 • Har kunskap om och arbetslivserfarenhet från krisberedskapsområdet, antingen i linjeroll eller som konsult – med erfarenhet av att ha arbetat med att lösa verksamhetsutvecklande uppgifter med ett konsultativt förhållnings- och arbetssätt.
 • Är van vid främst kvalitativ analys av komplexa sammanhang och beroenden, med stora inslag av bedömning på osäkra grunder och i gråzoner. Därför är du en person med hög integritet och mod att stå för din väl underbyggda åsikt.
 • Har en förmåga att få saker att hända och behärskar konsten att balansera mellan innovativt problemlösande och följsamhet mot etablerade regelverk och rutiner.
 • Behärskar lagstiftning och best practise på områden som krisberedskap, totalförsvar och säkerhetsskydd och har samtidigt mod att utmana där det behövs – oavsett vilket sammanhang du befinner dig i hittar du en lösning.
 • Har förmåga att engagera människor och gedigen vana av att leda och stötta såväl mindre som större grupper på olika nivåer i organisationer.
 • Tar med dig en genuin nyfikenhet och empati för andra människor som grund i din konsultroll.

Du har antagligen bakgrund inom något eller några av följande områden:

 • Kommunal krisberedskap och krishantering.
 • Totalförsvar, med fokus på civilt försvar.
 • Kontinuitetsplanering och tålighet i försörjningskedjor.

Du har arbetat inom eller med offentliga organisationer (statlig myndighet, region eller kommun) eller privata organisationer inom samhällsviktig verksamhet, exempelvis inom energiförsörjning, telekom eller logistik/distribution.

Vi tror att du skulle passa och trivas extra bra hos oss om du …

 • … uppskattar att befinna dig i närheten av stora samhällsvärden och ser kopplingen till strategi, politik och lagstiftning, även om du till vardags även gärna engagerar dig i detaljer och i att faktiskt få saker att hända.
 • … drivs av viljan att bidra till att bygga ett stabilt och motståndskraftigt samhälle i en tid som präglas av nya hot, ett nytt säkerhetspolitiskt landskap och ett nytt tryck på att stå redo för påfrestning – oavsett om det kommer från klimatförändringar, pandemier eller främmande makt.
 • … ser affärsutveckling som en självklar del i konsultrollen och tar ett stort eget ansvar för att bygga affär och vårda ditt nätverk och dina kundrelationer. Hos oss blir du en viktig del i ett mindre managementkonsultbolag med stor möjlighet att påverka och bidra till Vergentas utveckling.

Låter det här som du?

Varmt välkommen med din ansökan till oss! Gå gärna även in på andra delar av vår hemsida www.vergenta.com för att läsa mer om Vergenta som bolag och vad vi gör.  ​

ANSÖKAN Skicka ansökan innehållande CV och personligt brev där du tydliggör varför du skulle passa på Vergenta. Vid frågor eller funderingar, kontakta oss gärna på rekrytering@vergenta.com eller ring Benny Jansson 072 – 510 15 22 eller My Ekrelius 070 – 843 90 33. ​

ORT Anställning på ett av våra kontor i Stockholm eller Göteborg, med hela Sverige som arbetsfält​.

Skicka din ansökan här